Word je eigen aurareader!

Wat vertellen de kleuren over jou?
Ook in de ban van kleur en alles wat kleuren je kunnen vertellen? Dan helpt de onderstaande uitleg je op weg. Bedenk hierbij dat je aura steeds verandert: ins en outs raken je. Je leeft en beleeft. Dat vind je terug in je aura.
De linkerkant van je uitstralingskant geeft informatie over je recente verleden.
De rechterkant op de foto staat voor de energie die je op dat moment nodig hebt. Deze kant van de foto zal daarom vaker en sneller veranderen dan de linkerkant. Een intense emotionele ervaring zoals boosheid of verliefdheid heeft een directe weerslag op je aura. Als alles weer rustig is, keer je terug naar je basiskleur.
Deze basiskleur (lees: je karakterstructuur) is stabieler en verandert naarmate jij zelf verandert.

Rood
De kleur van de liefde, het vuur en het temperament
Rode mensen zijn sterke karakters, vechters en over het algemeen harde werkers. Het zijn de pioniers; ze houden van het avontuur. Rode karakters nemen graag het voortouw. Ze zoeken prikkels van buitenaf en reageren hierop veelal energiek. Ze houden van spanning. Dankzij hun grote innerlijke kracht kunnen rode persoonlijkheden uitstekend individueel functioneren; vrijmoedig ventileren zij hun creativiteit en nodigen zij anderen uit om hierin mee te gaan. Hoe meer zij hierin de ruimte krijgen, hoe meer zij hun rode kant zullen laten zien.
Daarom voelen rode ‘personalities’ zich goed in het ondernemerschap en als manager in het bedrijfsleven.
Rood is ook emotioneel en gevoelig, al zullen ze dit niet gauw toegeven. Die kleine vulkaan die in hen leeft, houden ze graag voor zichzelf. De uitspraak ‘ruwe bolster, blanke pit’ is een typering die op veel rode mensen van toepassing is.
Tijdelijk rood zien we bij ingrijpende gebeurtenissen: verliefdheid, verhuizing, (liefdes-) verdriet.

Wist je dat

  • solliciteren in een rode outfit je kansen om die felbegeerde baan te veroveren sterk vergroot?
  • rood de uitgekiende kleur om je blind-date te imponeren?
Oranje
De kleur van creativiteit, zelfvertrouwen, warmte en openheid
Oranje als hoofdkleur in je aura geeft aan dat zaken in ontwikkeling zijn. Je zit in een periode van verandering, vernieuwing, emoties en actie. Oranje staat ook voor ambitie en een hoge mate van creativiteit. Dat maakt oranje tot de kleur van jonge mensen.
Oranje mensen zijn gevoelsmensen met een snelle hang naar stress. Deze stress zal er echter zelden toe leiden dat ze zich uit het veld laten slaan en bij de pakken neer gaan zitten. Het actieve aspect van de oranje energie geeft hen alle tools in handen om de zaken naar hun hand te zetten.
Een oranje-gele aura is over het algemeen tijdelijk. Het is de weerslag van een periode waarin je voor belangrijke keuzes staat.
Oranje mensen zijn uiterst creatief. De echte kunstenaars onder ons zijn veelal oranje en uiten zich in schilderen, tekenen en vormgeven. Maar ze zijn ook creatief in hun denkwijze. Bij het ontwikkelen van nieuwe concepten zijn zij dankbare partners in het team. Qua uitstraling staat oranje voor enthousiasme, levenslust en warmte.

Wist je dat

  • een oranje gang bezoekers uitnodigt om deze gang te bewandelen?
Geel
De kleur van spontaniteit, intellect en verstand
Geel staat voor openheid en extravertheid. Gele mensen beschikken over goede sociale vaardigheden. Het zijn de snelle denkers, die uitstekend een aantal zaken tegelijk kunnen regelen. Gele mensen houden van lachen en beschikken vaak over een gezonde dosis zelfspot. Gele types zijn gek op nieuwe ervaringen. In hun boekenkast bevindt zich dan ook steevast litteratuur over vreemde landen en culturen. Met een heldere geest en een goed ontwikkeld verstand kunnen zij zich buitengewoon goed aanpassen, wat elke nieuwe ervaring tot een aantrekkelijke uitdaging maakt.
Geel staat voor levenslust en dynamiek, warmte en openheid. Daarom zijn de gelen gericht op de buitenwereld en continu in beweging. Ze beschikken over organisatietalent en leiderschapskwaliteiten.
Oranje in een gele aura duidt op beweeglijkheid. Het zegt iets over een tijdelijke situatie. Misschien wil je een stuk helderheid creëren om zo tot een goede keuze te komen. Met geel in je toekomende energie slaag je daar aardig in. Een periode van rustiger vaarwater komt binnen handbereik.
Geel aan je uitstralingskant vertelt dat je een zonnige, warme en open uitstraling hebt.

Groen
De kleur van communicatie, betrokkenheid en de juiste balans
Het sleutelwoord van groen is evenwicht. Groene mensen ‘leven’ en ‘laten leven’ en geven hiermee mensen in hun omgeving alle ruimte om zich te ontwikkelen zoals zij dat graag willen. Het zijn de verzorgers. Volgens de kleurenleer van Theo Gimbel, een expert in psychologisch kleurgebruik, is groen de ultieme interieurkleur voor workaholics. Eenmaal thuis aangekomen, nodigt de groene kleur hen uit om de balans te herstellen, het werk los te laten en zich over te geven aan andere zaken.
Dat brengt ons bij het genezend aspect van de kleur groen. Bij mensen die genezend bezig zijn, treffen we vaak groen in het aura. Groen biedt troost, schept vertrouwen en laat ons voelen dat we belangrijk zijn.
Groen is een vrouwelijke energie: liefde geven en energie overdragen. Groene mensen hebben een sterke hang naar veiligheid, de beslotenheid van het gezin. Daarom doet groen moeite om de familie bij elkaar te houden.
Groene mensen houden van principes en verdedigen graag hun standpunt. Beroepen die passen bij het groene aura zijn journalist, fysiotherapeut en arts.
De valkuil van Groen is een gebrekkig zelfvertrouwen. De grote betrokkenheid bij het lot van anderen, leidt ertoe dat zij eigen emoties als het ware opslaan.
Groen aan je toekomstkant (rechterkant) duidt op een veranderingsproces in jezelf.
Blauw
De kleur van verdieping, stijl en perfectionisme
Blauw vertegenwoordigt intimiteit. Blauw ‘geeft om…’ en ‘zorgt voor…’. De belangrijkste sleutelwoorden van blauw zijn rust en ontspanning. Een blauwe aura rond en boven het hoofd duidt op een overwegend introverte persoonlijkheid. Je neemt het leven serieus en bent voor velen een rots in de branding. Blauw staat voor toewijding en betrouwbaarheid. We vinden blauwe aura’s vaak daar, waar het om precisiewerk gaat. Het zijn de perfectionisten. Daarom houden ze niet van verrassingen. Ze willen weten waar ze aan toe zijn en bouwen graag zekerheden in.
Mensen met een blauw aura zijn gevoelige mensen met een sterke belevingswereld. Blauw heeft stijl en is kwaliteitsbewust. Ze kunnen uiterst sober leven, maar als ze iets aanschaffen is dit goed, degelijk en stijlvol. Ze hebben belangstelling voor kunst en cultuur.
Blauw aan de uitstralingskant duidt op afstandelijkheid. Deze mensen kijken even de kat uit de boom. De omgeving ervaart deze afstandelijke uitstraling als vertrouwelijke energie. Blauwe persoonlijkheden zijn altijd op zoek is naar de waarheid en hebben een grote hang naar eerlijkheid en rechtvaardigheid. Daarom zijn vriendschappen met blauw voor het leven. Je moet hun hart veroveren, maar – eenmaal binnen – zit je meer dan goed!
Violet
De kleur van de intuïtie, de kunst en de spiritualiteit
Heb je violet in je aurafoto, dan sta je hoog op de spirituele ladder. Paars, lila of violette kleuren aan de uitstralingskant geven aan dat de omgeving moeite zal hebben om je goed in te schatten. Je straalt een bijna geheimzinnige innerlijke wijsheid uit. Mogelijk verkeer je in een periode, die je in contact brengt met je eigen spirituele taak. Je hebt de behoefte om jezelf te uiten en je hebt een vanzelfsprekend respect voor de gevoelens van anderen. Als je doorgaans moeilijk toegang hebt tot je gevoelens, dan is dit de tijd om er naar te luisteren. Zie het als een uitnodiging tot zelfontwikkeling.
De ‘violetten’ onder ons dromen graag weg en geloven in idealen.
Naast de zes basiskleuren is er nog een aantal kleurnuances; deze kleuren vertegenwoordigen de emoties die je in deze periode ondergaat.

Aura en erotiek, zin of onzin?

Bepaal het zelf, klik hier!